El meu petit racó

El meu petit racó

miércoles, 30 de abril de 2014

El meu entorn a les pràctiques


L’aula té unes dimensions de 8x11 metres.
 
Trobem 15 taules col·locades de la següent manera: 11 en forma de U i 4 com un quadrat al mig. Girades cap a la pissarra (separada amb cinta adhesiva per escriure les dates, amb una caseta per col·locar sumes i restes, pissarra separa amb una part quadriculada) i la pissarra digital interactiva (PDI).

 





Finalment, dir que l’aula està envoltada de recordatoris (lletres, números, normes de convivència, jaia corema, estats del mon, etc.).



A continuació nombraré els diferents materials, objectes, recordatoris, zones... que fan servir els nins i la seva utilització.
 
 
 
 
 
 

-          Penjadors amb els seus noms (es fa d’aquesta manera per seguir un ordre, perquè cada nin sàpiga on ha de col·locar la seva jaqueta)

-          Carpeta amb les seves feinetes per ordre de llista per evitar que els nins es barallin.
 

-          Zona amb fitxes a omplir si tenen problemes i d’aquesta manera la mestra tendrà coneixement i es podrà solucionar (que ha passat, quan ha passat, com et sents, que faries per solucionar-lo)

-          Tauler amb
 
-          Encarregat

-          Ajudant

-          Temps que fa

-          Com he vengut a l’escola

-          Data

-          Estació

-          Classes que tenim avui 

*D’aquesta manera es repassa escriptura, les estacions, els dies de la setmana... i al tenir fixat un encarregat els nins es manté un ordre, i no es barallen en fer les tasques.


-          Rellotge amb les estacions i es van canviant. Això té un objectiu pedagògic que és reconèixer les estacions de l’any i saber identificar a quina ens trobam.
 

-          Llistat d’alumnes. Es mirarà per fer la cola, per evitar baralles.
 

-          Fitxa amb el seu pes. Feina que varen fer amb anterioritat i la posam aquí perquè els agrada veure les feines que han fet.
 

-          Recordatori per ser feliços i ser feliços amb els altres. Important perquè tenguin present la importància del respecte als altres i cap a un mateix.
 

-          Encarregats a l’atzar, per evitar baralles. Es fan aquests encarregats perquè els nins siguin responsables amb les seves feines.
 
-          Apagar el llum

-          Bany

-          Borrar pissarra

-          Tancar la porta

-          Neteja (aquest nin/a haurà de comprobar si els seus companys es renten les mans abans de berenar).

-          Reciclatge

-          Que passa quan es rompen les normes
 
 

-          Els Estats del mon. Tenir imatge visual del mapa del mon, i així poder localitzar diferents Estats.
 

-          Racó de tranquil·litat. D’aquest racó es fa poc ús, només s’utilitza quan un infant està alterat per relaxar-se, per pensar en el què ha fet i trobar la solució per canviar allò fet malament.
 
 

-          Cucs amb els números (de l’1 al 100). Estan col·locats al davant de la classe, els nins estan amb això des de infantil. Va molt bé per tenir una imatge visual dels numeros, d’aquesta manera sempre estan en contacte amb ells, a vegades conten de 3 en 3, el pars, els impars... i d’aquesta manera ho veuen millor.
 

-          Lletres de l’abecedari amb lletra majúscula i minúscula i el dibuix d’un objecte que comença per aquesta lletra. Aquest abecedari es el mateix al primer cicle, i el mateix que varen tenir a infantil. Es a dir, els dibuixos son els mateixos, relacionen cada lletra amb un objecte. L’objecte és el mateix a tots els cursos i per a tots els infants.
 

-          Fitxes amb el numero i el numero escrit. Practiquen els números i la escriptura ja que està escrit per ells mateixos

-          Rellotge
 

-          Els mesos. A l’hora d’escriure la data és molt útil.
 

-          Els dies de la setmana. Cada dematí els repasen, ja se’ls saben de memòria però al principi no era així.
 

-          Cara contenta, neutra i trista. A aquestes cares hi ha diferents pinces amb els seus noms, aquí la mestra anirà canviant la pinça segons el seu comportament. Als nins els afecta molt que el posi una cara negativa, per això va bé el seu funcionament.
 

-          Mesos de l’any amb el numero que és molt útil al escriure que data curta.
 

-          Normes que han de seguir, les normes son:

1.      Aixecar la mà

2.      No parlar mentres altre parla

3.      Xerrar alt i clar

4.      Pensar abans de parlar

5.      Escolat companys

6.      Fer preguntes
 

*Aquestes normes són molt important, hem de tenir en compte que som a primer cicle, i aquí els hàbits i comportament és molt important. Aquestes normes les han plantejar ells mateixos a una assemblea que varem fer, per tant, tots estan d’acord amb el seu compliment.
 
 

-          Un tren amb els mesos de l’any i els seus aniversaris amb la foto dels alumnes. Important per tenir coneixement sobre el dia en què varen nèixer, saber de qui és l’aniversari, si el dels companys va ser abans o després del seu, l’any, etc.
 

-          Ara està en procés fer un mural amb les dates en què varen nèixer i l’estació a la qual pertany. D’aquesta manera sabran determinar quan comença i quan acaba una estació.
 

-          Mural amb diferencies entre bloc de pisos i cases unitàries. Un treball que varen fer ells a medi i es posa a l’aula perquè els agrada veure les feines que fan.
 

-          Mural dels animals
 
1.      Com són

2.      Menjen

3.      Com neixen

4.      Classes
 

-          Mural amb les parts del cos (cap, tronc, extremitats superior i inferiors
 

-          Calendari. És important tenir-lo ja que els nins saben el seu ús, perquè serveix, a més a sessions expliquen que els mesos varien els dies i hi ha que acaben en 30/31/28 o inclús en alguns anys febrer acaba en 29.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario