El meu petit racó

El meu petit racó

sábado, 5 de abril de 2014

Reflexió sobre la LOMCE

 
A aquesta entrada parlaré sobre la nova Ley Orgánica de Mejora de Calidad Educativa (LOMCE).
 
 
 
 
 
 
 
 
Aquesta seria la 13º reforma del sistema educatiu espanyol. Amb aquesta nova proposta es veu que no hi ha una continuitat del sistema eductiu, i pens, que d'aquesta manera és imposible avançar ja que hi ha continus canvis i no es pot saber si realment ha funcionat o no.
 
 
Anem a veure un respàs de l'evolució del sistema educatiu español:
  • LGE: es regula per primera vegada
  • LOECE: els centres tenen mes gestió i més autonomia
  • LODE: apareixen les escoles concertades
  • LOGSE: suposa un gran canvi, sobretot pel que fa a l'alumnat amb NESE. És un punt d’inflexió, i l’escolaritat obligatòria fins asl 16 anys.
  • LOPEG: altre cop d’autonomia al centre que té a veure amb la direcció, amb l'equip directiu.
  • LOCE: aquesta no va tenir molta transcendència, en quant a NESE, és la més important. És continuitat de la LOGSE, i és molt important per NESE ja que xerra d’inclusió, per primera vegada d’incloure a l’aula.
  • LOE
  • LOMCE


A continuació compararé els preambuls de LOE i LOMCE:

La primera (LOE)  està més centrada en característiques pròpies de l’alumne. Es considera l'educació per formar persones, crítiques, pero ara (LOMCE) només és de l'economia, de la crisi i els interessos.
 
Per altra banda, aquesta reforma no té en compte els valors de les persones, sino que promou una educació més especialitzada i orientada a la competitivitat. Està basada en criteris econòmics i no en la formació de les persones.



Reflexió sobre la reforma educativa LOMCE:

Primer de tot dir que amb aquesta reforma es disposa de menys recursos i inversions, es a dir, que es perjudica especialmente als alumnes amb necessitats educatives.
 
 
 
A aquesta reflexió també inclouré la part que l'educació plàstica desapareix. Estic totalment en desacord amb aquesta opció ja que llevar l'educació artística es llevar la creativitat dels nins, evitar que cadascú d'ells es mostri tal com és i a partir d'aquí vagi a més. En definitiva, és crear un model d'educació que no té en compte la creativitat de l'alumne, i es formar persones amb un únic i igual pensament.
 
 
Altra part a tenir en compe són les revalides a sisè de EP, quart de la ESO i segon de batxillerat. Les revalides són unes proves ue han de fer els alumnes i si no les superen no es donarà el títol. Pens que d'aquesta manera augmentarà el fracàs escolar ja que si els nins fan un esforç per superar les difrents etapes, ho consegueixen i després no supern aquesta prova i no tenen el titol, creuran que no serveix de res estudiar.
 
A partir de les qualificacions de l'alumnat es podrà accedir a una especilització o una altra. D'aquesta manera no es té en compte als alumnes. Pot ser que un nin tengui més facilitat per aprendre un determinat tema que un altre i que tengui més bona nota, i per això no ha d'haver una separació. Així que no es tendrà en compte l'esforç dels alumnes, el seu procés, només un numero d´'un da determinat que pot ser per diferents causes aquest dia no estigui completament bé i el perjudiqui per tota la seva vida.

 
Actualment xerram molt del TIL, si aquest model ja és difícil per un alumne ualsevol, un alumne amb probemes será imposible introduir-lo. si ja el costa més amb la seva llenua materna, al altre llengua extranjera será insostenible.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario