El meu petit racó

El meu petit racó

jueves, 22 de mayo de 2014

Deficiència visual


A aquesta entrada parlaré sobre els aspectes que més m'han cridat l'atenció de l'exposició dels meus companys sobre la dificiència visual.



Primer de tot, què és la deficiència visual? La OMS (Organització Mundial de la Salut) considera que és quan la agudesa visual d'una persona és de 1/3.

Responen a la pregunta: Tothom que té deficiència és ceg? La resposta és no.


Distinguim diferents tipos de deficiència visual:
  • Ceguera total: es perceb la llum
  • Ceguera parcial: només veuen bonys
  • Baixa visió: incapacitat a algunes


Altre concepte que m'ha cridat l'atenció és la ceguera legal, què és? És que hi ha diferents paràmetres per determinar si té o no ceguera. A Espanya, per exemple, és de 1/10.

Al vídeo que hi posaré a continuació "El color de las flores" es veu el tracte que es fa a un alumne.
Seguidament hi aportaré la reflexió sobre aquest vídeo.



Nosaltres com a mestres hem de tenir clar el que direm, com els explicarem. Es a dir, si han d'explicar el color de les flors el nin no sabrà que és aquesta percepció. El mestre ha de tneir en compte aquesta situació i fer activitats adaptades.

Veim que el nin vol fer les activitats per ell mateix, no cerca ajuda a altres, no demana… sempre mostra actitud, no demana fer altra cosa, l'agafa amb ganes i el fa de manera que ell perceb els colors.

El que hauria de fer una mestra en tenir un nin amb aquestes característiques haruia de ser treballar la textura, altres aspectes, no només lo visual. 

Molt important tenir en compte que no hem de canviar les coses al centre per facilitar a aquest nin ja que en sortir dafora és el que es trobarà.
A la xarxa també podem trobar molts de recursos per introduir als nins, per fer diferents tipus d'activitats.
A aquesta pàgina web podem trobar diferents recursos: http://www.ite.educacion.es/es/recursos


Activitats que podriem dur a terme a l'aula:

Calcular espais amb els pams, d’aquesta manera ho podré fer.Serà molt important que l’alumne conegui l’espai.

Treballar els cossos geomètrics a l’aula. Els cossos geomètrics els poden treballar creant figures geomètriques. Y després jugar amb ells, material que sempre faran els alumnes mateixos, i fet amb plastilina, perque tengui relleu.



No hay comentarios:

Publicar un comentario